Hubung Kami

Terima kasih kerana menggunakan Portal ini. Kami sentiasa mencari idea bagi menyediakan perkhidmatan terbaik untuk anda dari masa ke semasa.  Jika anda mempunyai sebarang komen atau cadangan untuk meningkatkan kualiti penggunaan portal ini, sila isikan borang di bawah.

Panduan Penggunaan

  • Bawa ‘cursor’ anda ke atas ‘Google Maps’ di atas dan tarik ke bawah sehingga alamat Majlis Daerah Kuala Selangor dipaparkan.
  • Kemudian, klik pada ‘From here’ dan taip nama tempat untuk memulakan perjalanan serta klik ‘Go’. Anda akan dipautkan ke laman ‘Google Maps’.
  • Perhatikan garisan berwarna biru yang dipaparkan bermula daripada tempat anda memulakan perjalanan sehingga ke Majlis Daerah Kuala Selangor pada ‘Google Maps’ tersebut.
  • Klik ‘+’ untuk besarkan atau ‘-‘ untuk kecilkan peta / gerakkan pelaras ke atas untuk besarkan atau ke bawah untuk kecilkan peta.
  • Klik ‘< / > / ^ / v’ untuk gerakkan peta ke kiri, ke kanan, ke atas atau ke bawah / klik pada peta sambil gerakkan tetikus mengikut arah yang dikehendaki untuk mengerakkan peta.
  • Sehubungan dengan itu, anda juga boleh mendapat maklumat-maklumat lain di sebelah kiri ‘Google Maps’ seperti jarak di antara tempat anda memulakan perjalanan hingga ke Majlis Daerah Kuala Selangor, panduan untuk ke tempat lain yang boleh anda tujui mengikuti jalan yang anda lalui dan sebagainya

Pejabat EXCO YB Puan Elizabeth Wong
Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pelancongan, Hal Ehwal Pengguna Dan Alam Sekitar,
Tingkat 2, Bangunan SSAAS, 40503 Shah Alam, Selangor
Telefon : 03-55447760
Fax : 03-55193328
E-mel : alamsekitarselangor@gmail.com
E-mel : elizabethwong@selangor.gov.my
FB : http://www.facebook.com/NoPlasticBagDay

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: