MPKlang Popularkan Riadah Berbasikal

KLANG 16, NOVEMBER : Majlis Perbandaran Klang (MPK) komited untuk mempopularkan lagi aktiviti berbasikal sebagai satu bentuk program riadah khususnya kepada warga bandar di raja ini.

Pengarah Jabatan Komunikasi Dan Pengaduan Awam (JKPA) MPK,Norfiza Mahfiz berkata,majlis menyedari usaha itu jika dilaksanakan secara bersepadu ia akan membentuk budaya sihat di samping pelbagai nilai positif yang lain.

Menurutnya,sukan berbasikal kini mendapat perhatian dan semakin mendapat tempat terutama di kalangan muda dan usaha itu dijangka mencetuskan fenomena riadah terkini di situ.

“Orang ramai diminta untuk turut serta dalam Program Berbasikal Bersama Rakyat yang akan diadakan pada Ahad ini bertempat di Astaka Padang Sultan Suleiman kerana ia bakal memberi manfaat kepada peserta.

“Malah program anjuran bersama Persatuan Bekas Tentera Malaysia (Cawangan Klang) ini juga wadah terbaik untuk kita semua mengeratkan lagi silaturahim yang sedia ada”katanya.

Norfiza berkata, bagi mereka yang berminat,boleh menghubungi Roshayati Abdul Rahim di talian 03-33716044 sambungan 1234/1015, 019-2207671, faks 03-33720875 atau melalui email roshayati@mpklang.gov.my.

Selain daripada itu,peserta juga boleh terus ke Jabatan Korporat MPK bagi mendapatkan borang penyertaan untuk sebarang pengesahan pada program hujung minggu itu.

Article Source http://www.selangorkini.com.my/my/berita/35470

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: